Digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) 
In een gezamenlijk project van de 3 gemeenten ondersteunen we de implementatie van het DSO. Dit project bevat 3 onderdelen. De aanbesteding van een VTH-systeem onder coördinatie van de Odzob is afgerond. Door uitstel van de ingangsdatum van de Omgevingswet naar 1 januari 2022 is de planning aangepast. De implementatie is gepland vanaf september en loopt door in de 1e helft van 2021. De inkoop en implementatie van plansoftware en regelsoftware is in voorbereiding.

Software infrastructuur voor datagedreven werken
Vanuit verschillende domeinen (sociaal domein, veiligheid, bedrijfsvoering) is er meer behoefte aan (management)informatie door het combineren en analyseren van data om gericht actie te kunnen nemen. We onderzoeken welke software, ondersteuning en expertise nodig is om deze ontwikkeling te faciliteren.

In het project gegevensuitwisseling (oplevering medio 2021) implementeren we een gegevensknooppunt. Gegevens tussen systemen worden efficiënter uitgewisseld en data uit de verschillende bronnen wordt centraal opgeslagen en aan elkaar gerelateerd in een datawarehouse. Het datawarehouse is een belangrijke bron van gegevens voor data-analyse.

Informatiebeleidsplan 2021-2025
We bereiden ons voor op het opstellen van het Informatiebeleidsplan 2021-2025. Het plan dient als richtsnoer van ICT-ontwikkelingen voor de komende jaren. Op basis van trends en ontwikkeling, kansen en ambities maar ook zeker dilemma's bespreken we in de komende periode de lijn voor de toekomst met management en bestuur. 

Organisatie van de Informatievoorziening
We leverden gegevens aan voor de ICT Benchmark gemeenten. Aan deze benchmark nemen we deel om te bepalen hoe investeringen, exploitatie- en beheerkosten van applicatielandschap en infrastructuur zich verhouden tot de kosten bij 23 andere gemeenten en 5 samenwerkingsverbanden. De voorlopige uitkomsten zijn in een dashboard beschikbaar gesteld. In september ontvangen we de definitieve rapportage en worden de algemene bevindingen van de benchmark landelijk gepubliceerd. De uitkomsten dragen bij aan het sturen op kosten van infrastructuur en applicatielandschap en geven een referentiekader voor het nieuwe informatiebeleid en de benodigde middelen.

Digitale Duurzaamheid
De aanbesteding van het digitaliseren van de actuele milieuvergunningen en de bouwvergunningen van 1990 t/m 2010 voor de 3 Dommelvallei-gemeenten is afgerond en een proefverwerking is gestart.

We werken aan kaders en richtlijnen voor informatiebeheer en onderzoeken conversie- en migratiemogelijkheden voor de inhoud van de archiefapplicaties Corsa en InProces.

Windows en Office
Het project voor de upgrade van Windows en Office loopt volop. Een groot deel van de gebruikers is inmiddels overgezet. De rest volgt de komende maanden. Tegelijkertijd is de beveiliging van de omgeving verhoogd door een extra beveiligingslaag in te richten. Deze voorkomt het uitvoeren van ongewenste programma's, virussen en ransomware.

GT-connect
De Dommelvallei-organisaties maken gebruik van GT-connect, de raamovereenkomst van de VNG met een leverancier voor vaste telefonie. In verband met de coronacrisis is een gedeelte van de nieuwe telefonieomgeving, de videobelmogelijkheden, versneld in gebruik genomen. De implementatie van de volledige functionaliteit is in volle gang. De oplevering is in oktober gepland.
GT-connect maakt gebruik van het GGI-netwerk. Dit is een beveiligd netwerk van en tussen gemeenten. Hiermee kunnen andere projecten als GT-Connect en het gegevensknooppunt gebruik gaan maken van dit netwerk voor de beveiligde communicatie.